Oliepriserne falder på udsigten til svækket efterspørgsel

Udsigt til en svækket efterspørgsel får torsdag oliepriserne til at falde.
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Udsigten til en svækket global efterspørgsel sætter sig torsdag morgen i oliepriserne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 92,45 dollar mod 92,75 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 87,11 dollar mod 87,63 dollar onsdag eftermiddag.

Både Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og det amerikanske energiministerium, EIA, har skåret i deres forventninger til efterspørgslen for olie, mens en pludselig opblussen af covid-19-tilfælde i Kina har startet nye bekymringer om landets behov for råvaren.

”Denne uge har bragt en stigende risiko ind på oliemarkedet, efter den ellers umiddelbare glæde over at Opec+ valgte at skære i produktionen, nu viser siger sig at være kortvarig og med aftagende gevinster,” fortæller Jun Rong Yeap, der er markedsstrateg hos IG.

”Mens Opec+’s reduktion i produktionen lagde en form for bund på oliepriserne, ligner det nu, at den positive effekt er begrænset i takt med, at de økonomiske forhold kigger ind i en tid med fortsatte usikkerheder oven på den amerikanske centralbanks stramme finanspolitik,” fortsætter han.

Opec og allierede lande, der samlet er kendt som Opec+, skar onsdag i organisationens prognose for udviklingen i efterspørgslen for olie i år med mellem 460.000 og 2,64 mio tønder per dag, mens EIA sænkede sine forventninger til både produktion og efterspørgsel i USA såvel som globalt.

Ministeriet regner nu kun med en stigning i forbruget på 0,9 pct. i USA, sat ned fra en stigning på 1,7% fra en tidligere prognose. Globalt ser EIA ligeledes et fald i forbruget i 2023 og forventer nu kun en stigning på 1,5 pct. mod tidligere ventet 2 pct.

De amerikanske olielagre voksede i sidste uge med 7,1 mio. tønder, viser tal fra brancheorganisationen American Petroleum Institute. De officielle lagertal offentliggøres torsdag af EIA.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld torsdag morgen 1669,26 dollar mod 1670,14 dollar onsdag eftermiddag.

Danskerne bakker op om flyafgift på indenrigsruter

Dansk Erhverv ser grønne muligheder for tung transport i Venstre-udspil

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også