Mærsk-rival leverer kæmpe overskud - men ser aftagende marked

Ocean Network Express øgede overskuddet i årets andet kvartal, hvor markedet ellers var aftagende i store perioder.
Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Containerrederialliancen One - Ocean Network Express - der består af Mitsui OSK Lines, Kawasaki Kisen Kaisha og Nippon Yusen Kaisha, øgede i andet kvartal 2022/23 sit overskud markant.

Men en klar forværring af markedet satte ind i august og september - de sidste to måneder af kvartalet, fremgår det af regnskabet.

”De stabile fragtflytninger fortsatte i juli, men et pludseligt fald i transportefterspørgslen satte ind i august og september,” skriver One i regnskabet.

Samtidig bemærker One også, at forsyningskædeproblemerne generelt er blevet bedret på flere markeder, mens visse områder fortsat var udfordret. Det gælder blandt andet den amerikanske østkyst og Europa, fremgår det af regnskabet.

På trods af det faldende marked øgede One sit nettooverskud til 5521 mio. dollar i andet kvartal 2022/23 mod et plus på 4200 mio. dollar i den tilsvarende periode sidste år.

Samlet set - på trods af et skarpt fald i spotpriserne på containerfragt de seneste måneder - forblev fragtraterne også højere i andet kvartal 2022/23 end i samme periode sidste år, skriver One.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også