Analytiker er overrasket over Mærsk-regnskab

Sydbank havde ventet, at A.P. Møller-Mærsk havde nået indtjeningstoppen i andet kvartal, men det holdt ikke stik.
Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

A.P. Møller-Mærsk har endnu engang engang leveret et rekordregnskab, hvor både indtjeningen og omsætningen igen er vokset.

Det er en overraskelse, vurderer Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, der havde forudset, at toppen var nået i det forrige kvartal.

”Jeg havde regnet med, at andet kvartal var indtjeningstoppen, men det har vist sig at være forkert, fordi tredje kvartal har faktisk slået det foregående. Det, der overrasker, er stadigvæk et højt gennemsnitligt fragtrateniveau,” siger han til MarketWire.

A.P. Møller-Mærsk hentede i tredje kvartal en omsætning på 22,8 mia. dollar mod 16.6 mia. kr i samme kvartal året før. Det var også en stigning fra den seneste rekord i andet kvartal, hvor omsætningen endte på 21,7 mia. kr.

Driftsresultatet, EBITDA, endte på 10,9 mia. kr. i tredje kvartal fra 6,3 mia. kr. i samme kvartal året før og 10,4 mia. kr. i det forrige kvartal, der var rekord.

Lange kontrakter er stærke

Mikkel Emil Jensen fremhæver endnu engang søfragtsforretningen som den division, der klarer sig godt og særligt overrasker.

Overraskelsen er på trods af, at Mærsk gennem længere tid har understreget, at selskabet har en høj grad af sine kunder på lange kontrakter, og at de derfor var godt rustet til de fald i spotraterne, som har vist sig i markedet den seneste tid.

”Prisen på de kontrakter - også gående ind i tredje kvartal - har nok været stærkere end forventet, men omvendt så har spotraterne trukket ned, men måske ikke helt i den grad, som jeg havde regnet med,” siger Mikkel Emil Jensen.

Svagere fjerde kvartal lurer

Mærsk fastholder i forbindelse med regnskabet selskabets forventninger om et driftsresultat, EBITDA, på omkring 37 mia. dollar for året.

”De fastholder forventningerne, og jeg havde regnet med lidt mere forsigtighed omkring prognosen, men det er så heller ikke nødvendigt set i lyset af det her stærke kvartal,” siger Mikkel Emil Jensen.

Samtidig kan det dog give et forvarsel om, at fjerde kvartal bliver svagere end ventet, hvis prognosen fortsat skal holde.

”Det vidner om et svagere fjerde kvartal end først antaget i og med, at tredje kvartal ligger et stykke over forventningerne. I det ligger et vidnesbyrd om, at vi kommer til at se effekterne af de faldende spotrater ind i fjerde kvartal,” siger han.

”Medmindre der er en mulighed for en opjustering senere, men det er ikke det, der ligger i prognosen lige nu,” lyder det videre.

Mærsk holder fast i forventninger til hele 2022 – men ser lavere efterspørgsel

Opkøb leverede det meste af logistikvæksten hos Mærsk


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også