Oliepriser går lidt tilbage efter et par dage med stigninger

En lettere styrket dollar er med til at presse oliepriserne lidt ned mandag morgen.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Oliepriserne falder mandag morgen en smule tilbage efter stigninger i slutningen af sidste uge, da markedet fokuserede på kinesiske lempelser af den hårde covid-19 politik, som giver håb om en større efterspørgsel efter olie fra verdens største olieimportør.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 95,51 dollar mod 96,18 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 88,43 dollar mod 89,34 dollar fredag eftermiddag.

En lettere styrket dollar er med til at presse priserne lidt ned mandag morgen.

Antallet af smittetilfælde i Kina steg over weekenden, efter de kinesiske sundhedsmyndigheder i fredags besluttede, at lempe på deres restriktioner.

Det skriver Reuters.

”Markedet var for optimistisk. Virussen vil sprede sig hurtigere i løbet af vinteren og den hurtige vækst i smittetilfælde vil gøre det umuligt for den kinesiske regering at lempe på nul-covid-politikken,” siger analytiker Leon Li fra CMC Markets til Reuters.

Han peger endvidere på, at der vil gå noget tid, før ændringer i politikken bliver implementeret, og han ser først en fuld genåbning i første kvartal af 2023, hvorfor han mener, at fredagens prisstigninger på omkring 3 pct. er uholdbare.

Lempelserne i Kina omfatter blandt andet en afkortning af karantænen for nærkontakter eller besøgende i landet til nu kun to dage. Endvidere fjerner man bøder til luftfartsselskaber, der har medbragt smittede passagerer.

Mærsk afviser ambitioner om at blive brændstofproducent

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også