Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.
Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
af marketwire

A.P. Møller-Mærsk dropper at videreudvikle den digitale platform Tradelens, der er blevet til i et samarbejde med IBM.

Platformen skal efter planen lukke ved udgangen af første kvartal næste år, og de første skridt bliver taget fra i dag. Det sker som en konsekvens af manglende opbakning, der også har ramt de finansielle mål for platformen.

Det fremgår af en meddelelse fra Mærsk.

”Tradelens blev stiftet med en vision om at tage et stort skridt i digitaliseringen af den globale forsyningskæde og som en åben og neutral industriplatform. Desværre er det sådan, at selvom vi succesfuldt har udviklet en brugbar platform, så er behovet for et fuldt globalt industrisamarbejde desværre ikke blevet opnået,” siger Rotem Hershko, chef for business platforms hos A.P. Møller-Mærsk, i meddelelsen.

”Som et resultat af det har Tradelens ikke opnået det kommercielle ansvar, der er nødvendigt for at fortsætte arbejdet og opnå de finansielle forventninger til selskabet som en selvstændig forretning,” lyder det videre.

Platformen blev første gang annonceret tilbage i 2018 og opstod som et samarbejde mellem it-giganten IBM og GTD Solutions, der er en division under Mærsk.

Mærsk vil dog fortsat arbejde for at digitalisere de globale forsyningskæder gennem andre løsninger, skriver selskabet i meddelelsen.

Flere udfordringer undervejs

Tradelens-platformen har løbende været udfordret af manglende opbakning fra industrien, fordi konkurrenterne var tilbageholdende med at tilslutte sig. Bekymringen var, at Mærsk ejede hovedparten af selskabet, og det skabte usikkerhed om neutraliteten og åbenheden.

Det fik undervejs Mærsk og IBM til at ændre ejerstrukturen til et mere løst partnerskab for at undgå tvivl om selskabets uafhængighed, og så man lettere kunne få konkurrenter til at hoppe med ombord.

Sideløbende fik Tradelens desuden konkurrence af platformen GSBN, som tyske Hapag-Lloyd og kinesiske Cosco stod bag.

Ingen taler om blockchain hos Mærsk længere - fokus er skiftet

Mærsks digitale revolution kører i slæbegear: ”Ingen taler om blockchain længere”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også