Lov mod jernbanestrejke i USA stemt igennem i Repræsentanernes Hus

Repræsentanternes Hus har onsdag stemt en lov igennem, der skal forhindre jenbernestrejke i USA. Næste skridt, før loven kan blive vedtaget, er en afstemning i Senatet, som ventes i den kommende uge.
Foto: Steve Bisson/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Steve Bisson/AP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Repræsentanterne Hus - det ene kammer i Kongressen i USA - har onsdag stemt for en lov, der vil hindre en strejke blandt de amerikanske jernbanearbejdere i at bryde ud. Det skriver Bloomberg News.

Loven tvinger en aftale, som jernbaneselskaberne, fagforeningsledere og Det Hvide Hus er nået til enighed om, men som er afvist af fire ud af tolv jernbane-fagforeninger, igennem.

Næste skridt for gennemførelse af loven er vedtagelse i det andet kammer i Kongressen, Senatet, og det ventes ifølge Bloomberg News, at lovforslaget bringes til Senatet i den kommende uge.

Formålet med loven er at hindre en strejke i at bryde ud kort før jul. En strejke vil have stor betydning for transporten af varer og for landets økonomi. Ifølge brancheorganisationen Association of American Railsroads kan en strejke koste den amerikanske økonomi 2 mia. dollar dagligt på grund af massive forstyrrelser af de amerikanske forsyningskæder lige netop op til den omsætningstunge højtid.

Biden vil blokere jernbane-strejke i USA frem mod jul

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også