Deutsche Bahns direktion beder om grønt lys til at sælge Schenker

Ledelsen i Deutsche Bahn vil nu forberede et salg af DB Schenker, som bl.a. DSV har været meldt interesseret i at overtage.
Foto: Rolf Vennenbernd/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Rolf Vennenbernd/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den tyske jernbaneoperatør Deutsche Bahns direktion har bedt bestyrelsen om grønt lys til at forberede et salg af sit logistik- og speditørdatterselskab DB Schenker, der tidligere har været rygtet i kikkerten hos danske DSV.

Det skriver Reuters, der er blevet præsenteret for dokumenter om sagen.

Formaliteten ville give ledelsen mulighed for at ”undersøge og forberede et salg af op til 100 pct. af aktierne i Schenker,” hedder det i de interne dokumenter forud for et bestyrelsesmøde den 14. december.

Det er dog på ingen måde helt nyt, da det tyske medie Manager Magazin i slutningen af november skrev, at bestyrelsen på mødet i midten af december vil stemme for at afhænde DB Schenker.

DSV har længe været rygtet som mulig køber, da den danske transportkoncern er kendt for - meget effektivt - at udvide sin forretning gennem opkøb. Senest kan nævnes Global Integrated Logistics (GIL), Panalpina og Uti Worldwide, der alle har fået DSV til at kravle gevaldigt op ad rangstigen størrelsesmæssigt.

Ifølge Manager Magazin er udsigten til en dansk overtagelse dog skrumpet ind, i takt med at det store boom på logistik- og fragtmarkedet er aftaget. Faktisk blev den af det tyske magasin beskrevet som ”forsvundet” - dog uden at komme årsagen meget nærmere.

Den danske speditør har ellers ad flere omgange luftet sin interesse offentligt, blandt andet i august 2021, hvor finansdirektør Jens Lund til mediet Shippingwatch udtalte:

”Hvis den politiske proces om DB Schenker bliver afklaret, og selskabet kommer til salg, så vi vil da også kigge på det.”

Jens Lund henviste til, at den tyske stat som ejer først skulle være villig til at sælge.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også