Svensk supermarkedskæde tester dronelevering

Den svenske Ica-koncern tester for øjeblikket levering af dagligvarer med droner i Norrtäljes skærgård, skriver mediet Ehandel. 
Dronerne i Icas testprojekt kan håndtere pakker på op til fire kilo. | Foto: Ica
Dronerne i Icas testprojekt kan håndtere pakker på op til fire kilo. | Foto: Ica

Levering med droner kan ikke bare sænke klimaaftrykket fra onlinekøb af dagligvarer, men også forbedre tilgængeligheden til hverdagsvarer for beboerne i landdistrikter som Norrtälje skærgård i Sverige. 

Det vurderer den svenske dagligvarekoncern Ica i hvert fald, der netop her er i gang med at teste droneleveringer, skriver mediet Ehandel

Projektet finansieres af Sveriges innovationsmyndighed Vinnova og er et samarbejde mellem Ica-gruppens innovationshub Icax, startupvirksomheden Aerit, forskningsinstituttet Rise og Norrtälje kommune.

”Dronerne giver især mulighed for mere miljøvenlig last mile-transport, men der er også andre fordele, for eksempel meget korte leveringstider. Transportformen bidrager til at forbedre kvaliteten og tilgængeligheden af tjenester i landdistrikterne. Vi håber, at det i sidste ende kan støtte adfærdsændringer i retning af et klimaneutralt samfund,” siger projektleder Lei Chen, der er seniorforsker ved Rise.

Leveringerne bliver i praksis fløjet i land af startuppen Aerits Nimbis batteridrevne droner, der kan håndtere pakker på op til fire kilo. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også