Transportør af minkfoder får afslag på erstatning

En transportvirksomhed, der udelukkende kører med minkfoder, har fået afslag på at få erstatning. Landbrug & Fødevarer går ind i sagen.
Foto: Casper Dalhoff/IND
Foto: Casper Dalhoff/IND

Frits Clausen har i 15 år været selvstændig vognmand for Sydvestjysk Pelsdyrfoder, men foderbutikken er nu lukket, ligesom det er tilfældet for vognmandens ordrer.

Men selvom selskabet har mistet hele sin omsætning, så har Taksationskommissionen vurderet, at Frits Clausen ikke skal have erstatning, da han i stedet kan transportere andet gods end minkfoder.

Det er dog for let en konklusion at drage, siger Frits Clausen til Landbrugsavisen.

”Min lastbil var egnet til at transportere minkfoder med lavt tag og en stor motor. Det ville ikke økonomisk kunne betale for mig at køre langt på landevejene,” siger han til mediet.

Afslaget har fået Landbrug & Fødevarer ind i sagen, da den kan få betydning for de efterfølgende afgørelser.

Kontorchef i Minksekretariatet Kirsten Thomsen ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men skriver i et skriftligt svar til Landbrugsavisen:

”Det er dog meget vigtigt at understrege, at erstatnings- og taksationskommissionerne i hver enkelt sag forholder sig til konkrete forhold, uagtet om der er tale om en transportvirksomhed, et pelseri eller en anden form for virksomhed, inden erstatnings- og taksationskommissionen tager individuel stilling til om virksomheden kan omstilles til anden virksomhed.”

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også