Små udsving i olieprisen efter forlænget nytårsweekend

Investorerne forholder sig afventende, og det skaber små udsving i olieprisen tirsdag.
Foto: Michael Probst/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Michael Probst/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Der er tirsdag ikke de store udsving i olieprisen, efter at handlen igen er i gang oven på en forlænget nytårsweekend.

Investorerne forholder sig afventende og indregner risikoen for en global økonomisk afmatning, Kinas kamp mod covid-19 og en mulig forstyrrelse i russiske olieleverancer.

En tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, handles tirsdag morgen til 80,53 dollar, hvilket er stort set uændret fra fredag. Den europæiske ditto, Brent, koster tirsdag 86,13 dollar - en spids mere end niveauet fredag, hvor prisen lukkede i 85,90 dollar.

”Efter en stærk afslutning før den forlængede weekend, kan oliefutures begynde året uændret eller en smule lavere,” siger John Driscoll, der er direktør hos JTD Energi Services Pte., til Bloomberg News.

”Virusinfektioner stiger fortsat i Kina og truer med at sprede sig i takt med tilbagerulningen af covid-relaterede rejserestriktioner. Der er også en voksende forventning om en global recession,” siger han videre.

Mandag vurderede chefen for Den Internationale Valutafond, Kristalina Georgieva, at en tredjedel af verdensøkonomien vil blive ramt af recession i år, og de tre store økonomien – USA, Europa og Kina - sænker alle tempoet samtidig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også