Oliepriserne forbliver på højt niveau med Kinas genåbning

Priserne på brent-olie ligger forsat på et højt niveau som følge af udsigt, at Kinas genåbning vil øge efterspørgslen.
Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix

Oliepriserne falder en smule mandag, men ligger fortsat på et højt niveau i forventning om, at Kinas genåbning vil øge efterspørgslen efter olie.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 84,69 dollar mod 84,93 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 79,34 dollar mod 79,45 dollar fredag eftermiddag.

Det lille dyk står i kontrast til sidste uge, hvor priserne på både den amerikanske og europæiske olie steg mere end 8 pct. Den højeste ugentlige stigning siden oktober.

Den store stigning i priserne sidste uge, kan kan have givet investorerne lyst til at hjem,tage gevinster, hvilket kan forklare det lille dyk i priserne, ifølge Warren Patterson, der er chef for råvarer strategier hos ING, til Reuters.

Prisstigningerne fra sidste uge skyldes målinger, der viser, at den kinesiske olieimport er steget med 4 pct. fra december 2021 til december 2022.

Trafikniveauet i Kina er også på vej tilbage til et normalt niveau, som giver en højere efterspørgsel efter fossile brændstoffer, skriver en ANZ analytiker i en note til Reuters.

Den fornyede efterspørgsel efter olie fra Kina ventes at føre til et 40 pct. dyk i Kinas eksport af raffinerede olieprodukter fra december til januar, udtaler analytikere til nyhedsbureauet.

Oliepriserne vil i den kommende uge blive påvirket af udgivelsen af månedlige rapporter fra OPEC og IEA, der giver en opdatering på udbud og efterspørgsel af olie.

Et møde hos den japanske centralbank, Bank of Japan, vil også blive fulgt tæt af investorerne.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også