Olieprisen stabiliserer sig med fokus på Kinas efterspørgsel

Olieprisen ligger på det højeste niveau siden starten af december.
Foto: Marcus Brandt/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Marcus Brandt/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Olieprisen har stabiliseret sig omkring det højeste niveau siden starten af december, idet handlerne venter på friske signaler om Kinas efterspørgsel efter råolie i kølvandet af, at landet har skruet ned for coronarestriktionerne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 88,06 dollar mod 88,85 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 81,60 dollar mod 82,36 dollar mandag eftermiddag.

Olieprisen er blevet drevet højere i løbet af de seneste to uger på baggrund af forventninger om, at det hurtige vending hos verdens største råolieimportør kan anspore det daglige forbrug til at slå rekord i 2023, efterhånden som mobilitet og industriaktivitet stiger i landet.

Handlerne kigger også mod indvirkningen af strammere begrænsninger på russiske energistrømme pålagt af EU og USA efter invasionen af Ukraine.

”Tegn på positive forhold på tværs af de fleste råvaremarkeder hjælper med at løfte stemningen,” skriver Australia & New Zealand Banking Group i et notat ifølge Bloomberg News.

”Optimismen med hensyn til efterspørgslen fra Kinas genåbning er stærk,” fortsætter banken.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1935,30 dollar mod 1922,94 dollar mandag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også