Oliepriserne stiger efter jordskælv og genoprejsning i Kina

Saudi-Arabien har hævet oliepriserne på det asiatiske marked for første gang i seks måneder med forventningen om en højere efterspørgsel særligt fra Kina.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger med optimisme om genrejsning af den kinesiske økonomi kombineret med et lavere udbud, efter at en stor tyrkisk eksportterminal er lukket oven på jordskælvet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 81,74 dollar mod 79,21 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 74,85 dollar mod 72,39 dollar mandag eftermiddag.

Det Internationale Energiagentur (IEA) venter, at halvdelen af årets vækst i olieefterspørgsel skal komme fra Kinas genoprejsning efter covid-19, siger IEA’s chef, Fatih Birol, ifølge Reuters.

Saudi-Arabien hævede oliepriserne på det asiatiske marked for første gang i seks måneder med forventningen om en højere efterspørgsel, især fra Kina.

Den daglige drift i Tyrkiets terminal for olieeksport i Ceyhan bliver lukket fra den 6. til 8. februar på grund af det store jordskælv, der ramte landet mandag. Det sænker udbuddet og hæver prisen på olie.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Daniel Hynes, der er råvarestrateg i ANZ bank i Sydney, pointerer også, at nedlukningen af Johan Sverdrup oliefeltet i Norge vil have stor betydning for oliepriserne ifølge Reuters.

Onsdag holder investorerne øje med en tale fra Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank. Annoncerer han et rentehop, vil det skubbe til dollarkursen og oliepriserne.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1874,10 dollar mod 1866,50 dollar tirsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også