DSV og SAS i samarbejde om bæredygtigt flybrændstof

DSV vil købe bæredygtigt flybrændstof til alle sine forretningsrejser med SAS i 2023.
Jens Bjørn Andersen, koncernchef i DSV, fortæller, at DSV går efter at reducere CO2-udledningen fra forretningsrejser med fly. | Foto: Dsv / Pr
Jens Bjørn Andersen, koncernchef i DSV, fortæller, at DSV går efter at reducere CO2-udledningen fra forretningsrejser med fly. | Foto: Dsv / Pr
AF MARKETWIRE

For at være på forkant med bæredygtighed har DSV og SAS indgået en aftale om, at DSV vil købe bæredygtigt flybrændstof (SAF) i en volumen tilsvarende alle sine forretningsrejser med SAS i 2023.

Det oplyser SAS.

SAS accelererer nu sine partnerskaber med sine erhvervskunder for at øge anvendelsen af SAF. Aftalen med DSV markerer starten på SAS’ Corporate Sustainability Program, som er et initiativ skabt for at imødekomme efterspørgslen efter nemt at købe bæredygtigt flybrændstof og derved reducere klimapåvirkende emissioner fra flyrejser og fragt, oplyses det.

Jens Bjørn Andersen, der er koncernchef i DSV, siger, at som en af verdens største speditører tager DSV ansvar for at arbejde for at reducere koncernens indirekte emissioner.

”Siden pandemien har vi været i stand til at reducere vores mængde af forretningsrejser med fly, men da vi er en global virksomhed med kunder og forretningspartnere over hele verden, kan vi ikke fjerne dem fuldstændigt. Med dette initiativ søger vi at sænke påvirkningen af vores forretningsrejser med fly,” siger han.

Og hos SAS lyder det fra topchef Anko van der Werff, at målet med at gøre luftfarten uafhængig af fossile brændstoffer kun kan kun opnås gennem samarbejde.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også