Oliepriserne stiger efter fald i russisk udbud

”De amerikanske råolielagre, der er højere end forventet, udfordrer fortsat efterspørgselsudsigterne, men forventningerne om lavere russisk produktion har en udlignende effekt,” vurderer markedsstrateg.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger fredag morgen som følge af udsigt til lavere olieeksport fra Rusland, der holder priserne oppe trods stigende olielagre i USA.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 82,80 dollar mod 82,10 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,65 dollar mod 75,53 dollar torsdag eftermiddag.

”De amerikanske råolielagre, der er højere end forventet, udfordrer fortsat efterspørgselsudsigterne, men forventningerne om lavere russisk produktion har en udlignende effekt,” siger Yeap Jun Rong, der er markedsstrateg ved børshuset IG, til nyhedsbureauet.

De amerikanske olielagre er på deres højeste siden maj 2021. Lagrene steg med 7,6 mio. tønder i sidste uge og er nu på omtrent 479 mio. tønder, oplyser det amerikanske energiministerium, Energy Information Administration, EIA.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Rusland forventer at afgrænse olieeksporten fra de vestlige havne med op til 25 pct. i marts, hvilket er mere end de først annoncerede 500.000 tønder om dagen.

En styrket amerikansk dollar kan i øvrigt være med til at holde oliepriserne på et højere niveau.

Referatet fra den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, seneste møde indikerede konsensus blandt bestyrelsesmedlemmerne om, at inflationen og strammere arbejdsmarkedsforhold tyder på yderligere pengepolitiske stramninger, lyder det ifølge Reuters.

Udsigterne til yderligere renteforhøjelse blev understøttet af dollarindekset, der fjerde uge i streg er steget. Det er for måneden steget med 2,5 pct.

”Fokus, når vi lukker for ugen, vil være, hvad der sker med den næste inflationsrapport, og om markedet vil være nervøst over endnu flere stramninger fra Fed,” siger Edward Moya, der er analytiker ved Oanda, til Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 1825,01 dollar mod 1823,28 dollar torsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også