Oliepriserne stiger svagt efter faldende priser

Den lille stigning kommer på bagkant af dage med større fald i priserne.
Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Ole Lind/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger en smule torsdag morgen, selv om rentestigninger og bekymringer om olieefterspørgslen fortsat præger markedet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 72,80 dollar mod 72,44 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 68,93 dollar mod 68,78 dollar onsdag eftermiddag.

Oliepriserne kom sig en smule torsdag, efter at være faldet med over 9 pct. de seneste tre dage.

Priserne er bunder pres, efter kinesisk data viste uventet fald i produktionen i april, og efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag hævede renten med yderligere 25 basispoint til det højeste niveau siden 2007, hvilket kan true økonomisk vækst i landet.

Den amerikanske centralbank har på bagkant af rentestigningerne signaleret, at den muligvis vil yderligere stigninger på pause.

Samtidig køber investorer og analytikere sig ind i markedet igen oven på nogle positive væksttal i den amerikanske service sektor og forventningen om, at de nedskæringer i produktionen, der begyndte denne måned, vil begrænse udbuddet.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og deres allieredes beslutning om at skære i olieproduktion ventes at støtte markedet fremadrettet.

Investorer venter på udviklingen fra Den Europæiske Centralbank, der forventes at hæve renten ved rentemødet torsdag.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld torsdag morgen 2041,69 dollar mod 2021,24 dollar onsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også