Analytikere sænker forventningerne til Mærsk i 2024

Danske Banks analytikere nedjusterer forventningerne til Mærsks indtjening og omsætning i 2024.
Forventningerne til indtjeningen i indeværende år opjusteres dog af analytikerne. | Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix
Forventningerne til indtjeningen i indeværende år opjusteres dog af analytikerne. | Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Danske Banks analytikere er fortsat forsigtige i vurderingen af Mærsk-aktierne og er blevet mere negativ på udsigterne for næste år end tidligere.

Det skriver banken i en kort analyse.

Anbefalingen ”hold” og kurmålet 12.000 kr. er dog fastholdt.

Specielt nedjusterer bankens analytikere forventningerne til indtjeningen og omsætningen i 2024.

Driftsoverskuddet (ebitda) sænkes med 9,5 pct. til 7661 mio. dollar, hvilket ifølge analysen er 4 pct. under markedets forventninger. Forventningerne til omsætningen sænkes med 1,7 pct. til 49.655 mio. dollar. I det seneste hele regnskabsår – rekordåret 2022 – var de tilsvarende tal 36.591 mio. dollar og 81.529 mio. dollar.

Det vurderes også, at det bliver vanskeligt for Mærsk at nå en positiv indtjening per aktie i 2024.

Opjusterer lidt for 2023

Forventningerne til indeværende års indtjening, som transportkæmpen løfter sløret for 4. august, hæves en smule, da de negative effekter af blandt andet faldende spotrater – der ikke er faldet så meget som tidligere ventet af analytikerne – og mindsket efterspørgsel først vurderes at ramme hårdt senere i året end tidligere vurderet.

Ebitda opjusteres med 1,7 pct., mens omsætningsforventningen opjusteres med 0,6 pct. til henholdsvis 9746 mio. dollar og 51.588 mio. dollar.

B-aktien i Mærsk ligger torsdag sidst på formiddagen i 12.400 kr. efter et fald på 0,8 pct. Aktien er i år faldet godt 4 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også