Oliepriserne stiger på nøgletal fra USA og Kina

Det er bl.a. udviklingen i forbrugerpriserne i USA og nye kinesiske handelsdata, der påvirker olieprisen, lyder det.
En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 80,49 dollar mod 80,28 dollar onsdag eftermiddag. | Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 80,49 dollar mod 80,28 dollar onsdag eftermiddag. | Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger på nyheden om, at forbrugerpriserne i juni i USA steg i det mindste tempo i mere end to år og nye kinesiske handelsdata, der viser, at den månedlige olieimport i juni var den næsthøjeste nogensinde registreret.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 80,49 dollar mod 80,28 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,05 dollar mod 75,87 dollar onsdag eftermiddag.

Nyheden om det faldende tempo i forbrugerprisernes stigning gav anledning til håb fra investorernes side om, at der muligvis er færre rentestigninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i vente for verdens største økonomi.

Ifølge Reuters forventer investorer yderligere én rentestigning fra centralbanken og håber, at det bliver den sidste, da højere renter bremser den økonomiske vækst og mindsker dermed olieefterspørgslen.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Den kinesiske råolieimport lå på 12,67 mio. tønder om dagen, hvilket svarer til en stigning på 45,3 pct. fra sidste år og udgør den næsthøjeste månedlige import nogensinde.

Ifølge Lv Daliang, der er talsperson for toldadministrationen, der har udgivet rapporten om den kinesiske olieimport, er Kinas handel dog stadig udfordret af træg global økonomisk vækst, faldende verdenshandel og geopolitiske risici, hvilket kan begrænse olieprisernes stigning.

Prisstigningerne kan ifølge Reuters også blive begrænset af, at en rapport fra det amerikanske energiministerium viser, at USA’s råolielagre steg overraskende i sidste uge med 5,9 mio. tønder. Økonomer havde ellers forventet et fald på 0,1 mio. tønder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også