Analytiker: DSV-opjustering er sandsynlig trods aftagende volumen

Næste uges halvårsregnskab fra transportkoncernen kan indeholde en opjustering, lyder det fra analytiker.
Foto: Dsv
Foto: Dsv
AF MARKETWIRE

Der er mulighed for en opjustering fra danske DSV, når transportgiganten i næste uge leverer regnskab for andet kvartal. Og kommer den ikke her, kan det i stedet ske senere på året.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen på trods af modvind fra faldende efterspørgsel og fragtpriser.

”Med stærk yield-kontrol (kontrol med indtjening per fragtet enhed, red.), en tilpasningsdygtig forretningsmodel og udsigt til stabilisering af voluminerne i løbet af andet halvår 2023 ser vi en overvejende sandsynlighed for en opjustering i forbindelse med halvårsregnskabet eller senere på året,” skriver analytikeren.

Fald i efterspørgsel

Efterspørgslen efter varer har været faldende i 2023, hvor høj inflation og rentestigninger har fået forbrugerne til at holde på pengene og har skabt bugnende lagre, der ikke i samme omfang skal fyldes op.

Det rammer fragtselskaberne i andet kvartal, hvor Sydbank venter et fald i fragtmængderne i luften på 19 pct., mens faldet på søen ventes mere afdæmpet på 7 pct.

Det er lavere fragtrater på containerfragt, der forventes at have flyttet mere fragt til containerskibene, og som rammer luftfragten. Alligevel bør DSV’s evne til at tjene penge begrænse skaderne, forudser analytikeren.

”Vi forventer, at DSV fortsat ser antallet af forsendelser falde mindre end volumen, hvilket bør havde en understøttende effekt på bruttoresultatet per fragtet enhed (yield),” skriver Mikkel Emil Jensen.

Udsigt til bedring

Ser man fremad er der dog udsigt til bedring, og det er med til at få Sydbank til at spå en mulig opjustering.

Sydbank forudser et driftsresultat, EBIT, på 18,4 mia. kr. for hele 2023 hos DSV.

DSV sigter selv efter et EBIT-resultat i niveauet 16-18 mia. kr.

Sydbank anbefaler uændret ”køb” af aktien.

Aktien stiger tirsdag 0,7 pct. til 1479 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også