Udenlandske myndigheder: Mærsk har ladet sig bruge af narkosmuglere

Mærsk og andre rederier har glemt at gøre sig modstandsdygtige overfor misbrug, vurderer hollandsk politichef.
Foto: Pr/Mærsk
Foto: Pr/Mærsk
AF RITZAU

Ifølge belgiske og hollandske myndigheder har danskejede Mærsk ladet sig bruge af narkosmuglere i Europas to største havne, Antwerpen og Rotterdam.

Det skriver Jyllands-Posten.

Mediet har kendskab til flere sager, hvor ansatte ved rederiet eller dets datterselskaber har delt fortrolige oplysninger, der kunne hjælpe smuglere til at fragte narko med Mærsks containere.

Nogle af sagerne er endnu ikke blevet bragt for en domstol, mens en nyere sag blev afgjort ved en hollandsk domstol i 2022.

Chef for politiet ved havnen i Rotterdam i Holland Jan Janse fortæller til Jyllands-Posten, at Mærsk fortsat er ”infiltreret”. Han tilføjer, at det er noget, som ”gælder for alle de store rederier”.

”Al logistik med containere handler jo om, hvordan du kan flytte en container så hurtigt og så billigt som muligt fra A til B. Mærsk sammen med MSC og andre rederier er meget effektive, men de har glemt, hvordan de gør sig modstandsdygtige over for misbrug,” siger politichefen til mediet.

Der eksisterer desuden også sager ved de hollandske domstole, hvor Mærsk-ansatte ikke er involveret, men hvor rederiets skibe og terminaler er.

Ifølge politichefen har politiet i Holland efterforsket en større mængde sager om korrupte rederiansatte. I nogle sager er rederierne selv skredet til handling på baggrund af mistanke om korruption blandt deres ansatte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også