Oliepriserne stiger lidt på udbudsbekymringer

Bekymringer om udviklingen i både Kina og USA er dog med til at lægge en dæmper på prisstigningen, lyder det.
Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger en smule torsdag morgen, da bekymringer om udbuddet af olie fortsat understøtter priserne.

Omvendt er stigende bekymring for den kinesiske økonomi samt ophobning i de amerikanske olielagre med til at dæmpe stigningerne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 87,42 dollar mod 87,08 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 84,31 dollar mod 83,96 dollar torsdag eftermiddag.

Ifølge data fra det amerikanske energiministerium, EIA, steg de amerikanske olielagre i sidste uge med 5,9 mio tønder til 445,6 mio tønder. Analytikere adspurgt af Reuters havde forventet en mindre stigning på 0,6 mio. tønder. Den amerikanske olieeksport faldt samtidig rekordmeget i sidste uge med 2,9 mio. tønder per dag, viser data fre EIA onsdag ifølge Reuters.

Markedsstemningen påvirkes af svage økonomisk tal fra Kina, der er med til at øge bekymringer om faldende efterspørgsel. Kinesiske handelstal viste tirsdag, at landets import af råolie faldt med 18,8 pct. i juli fra måneden før.

Oliepriserne forbliver fortsat støttet af bekymringer om et begrænset udbud, mens spændinger mellem Rusland og Ukraine i Sortehavsregionen truer transporten af russisk olie, skriver Reuters.

Saudi-Arabiens regering forlængede sidste uge deres frivillige produktionsnedskæringer på 1 mio. tønder olie om dagen til slutningen af september. Den russiske regering har også meldt ud, at de vil skære i olieeksporten med 300.000 tønder om dagen i september.

Markedet ser frem mod offentliggørelsen senere torsdag af data om amerikanske forbrugerpriser for juli for indikationer om den amerikanske centralbanks fremtidige pengepolitik.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også