Europæiske gaspriser dykker kraftigt

Australsk strejke er afværget, hvilket sender gasprisen ned.
En gasdreven lastbil fra H.P. Therkelsen | Foto: Pr/hp Therkelsen
En gasdreven lastbil fra H.P. Therkelsen | Foto: Pr/hp Therkelsen
AF MARKETWIRE

De europæiske priser på naturgas falder tungt torsdag morgen, efter at en mulig stor strejke ved Australiens største eksportfelt ser ud til at være blevet løst.

Det skriver Bloomberg News.

Prisen på den hollandske TTF-future falder torsdag morgen med 11,8 pct. til 32,45 euro per megawatt-time.

Onsdag faldt prisen med 14,3 pct., efter at de mandag og tirsdag steg kraftigt på grund af strejkevarslerne i Australien.

Det er gasfaciliteter ejet af Woodside Energy Group, der har været centrum for begivenhederne, og her har de ansatte nu fået et godt tilbud fra arbejdsgiveren, som de har takket ja til, lyder det ifølge Bloomberg News fra fagforeningerne.

Tilbuddet er kommet efter lange forhandlinger hen over natten til torsdag. Detaljerne i forliget bliver præsenteret senere torsdag.

I Europa er gaslagrene næsten fyldte, men strejkevarslet i Australien skabte alligevel bekymringer og prisstigninger tidligere på ugen.

Det skete, fordi der bredte sig frygt om, at asiatiske købere i en mangelsituation i givet fald måske ville begynde at byde på nogle af de laster af flydende naturgas, som ellers skal gå til Europa i løbet af vinteren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også