Oliepriserne stiger fredag

Priserne er dog trods fredagens stigning på vej mod anden uge i træk med nedadgående priser.
Foto: Michael Probst/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Michael Probst/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne – som har stor indflydelse på brændstofpriserne – stiger fredag morgen, mens handlere afventer den amerikanske centralbankchef Jerome Powells tale ved det årlige symposium i Jackson Hole, Wyoming. 

Oliepriserne er dog stadig på vej mod anden uge i træk med nedadgående priser, idet bekymringer om et stramt olieudbud letter.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 83,66 dollar mod 82,84 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 79,34 dollar mod 78,52 dollar torsdag eftermiddag. Fredag i sidste uge kostede en tønde WTI-olie 79,85 dollar og Brent-olie kostede 84 dollar per tønde.

Bekymringer om et stramt olieudbud lettes af, at repræsentanter for den amerikanske regering er ved at forberede et beslutningsforslag, der vil lette sanktionerne på Venezuelas oliesektor og dermed give adgang til at flere selskaber og lande kan importere råolie fra landet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske dollar steg til sit højeste niveau i ti uger forud for Powells tale, hvilket er med til at gøre indhug i efterspørgslen, da en stærkere dollar gør det dyrere for oliekøbere med andre valutaer.

Ifølge analytiker hos IG Yeap Jun Rong bliver udsigterne for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som udtrykt i Jerome Powells tale i Jackson Hole den drivende kraft for markederne på kort sigt.

”Der er kommet nye opdateringer på inflationen i USA og nøgletal for det amerikanske arbejdsmarked siden sidste møde i Federal Reserve, og fokus vil derfor være på, hvilke økonomiske faktorer centralbankchefen er særlig opmærksom på,” siger han til nyhedsbureauet.

Analytikere forventer, at verdens største olieeksportør, Saudi-Arabien, vil forlænge sine frivillige produktionsnedskæringer på 1 mio. tønder om dagen ind i oktober i et forsøg på at understøtte oliepriserne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også