Opkøb løfter gældsniveau hos DFDS til maksimum

Det danske rederi- og logistikselskab er også parat til at overskride egen gældsgrænse, hvis det rigtige opkøb kommer.
DFDS' finansdirektør Karina Deacon | Foto: Dfds
DFDS' finansdirektør Karina Deacon | Foto: Dfds
AF MARKETWIRE MED GENNEMSKRIVNING AF MOBILITYWATCH

DFDS har indgået en aftale om at købe færgeoperatøren FRS Iberia/Maroc, og det vil sende det danske selskabs gældsfaktor i vejret.

Overtagelsen er finansieret gennem en blanding af lånefinansiering og brug af eksisterende likvide midler og øger DFDS’ gældsfaktor til 3,0, hvilket er helt i toppen af selskabets egen målsætning for gearing. 

Alligevel vil DFDS om muligt kunne hæve sin gearing til over målsætningen for en kort tid, hvis en eventuel opkøbsmulighed præsenterer sig.

”Har I stadig plads til en transaktion af samme størrelse uden at skulle udstede nye aktier,” spurgte Dan Togo Jensen, der er analytiker i Carnegie, på en telekonference mandag, efter at opkøbet blev meldt ud søndag aften.

”Det mener jeg, at vi har. Vores mål er at have en gearing på 2-3, men i særlige tilfælde kan vi gå over 3 i en kort periode, hvis der er tale om en forretningscase, der bringer os under 3 igen,” lød svaret fra finansdirektør Karina Deacon.

”Denne transaktion gør ikke, at vi ikke kan gøre en tilsvarende transaktion i 2024, hvis det skulle være nødvendigt,” tilføjer hun.

Opkøbet af FRS Iberia sker til en pris på seks gange selskabets EBITDA i 2023. Baseret på den ventede driftsindtjening vil prisen lande i niveauet 1,08-1,44 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også