UPS vil ansætte 100.000 sæsonmedarbejdere forud for travl årstid

De kommende sæsonmedarbejdere kommer til at nyde godt af en nyligt indgået overenskomstaftale.
100.000 sæsonmedarbejdere skal hjælpe UPS med at klare pakkemængderne i en travl periode i USA. | Foto: Rogelio V. Solis/AP/Ritzau Scanpix
100.000 sæsonmedarbejdere skal hjælpe UPS med at klare pakkemængderne i en travl periode i USA. | Foto: Rogelio V. Solis/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske fragtkoncern UPS står overfor at ansætte 100.000 sæsonmedarbejdere til den kommende tids forventede travlhed.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

De 100.000 ekstra sæsonmedarbejdere vil primært bestå af chauffører, der skal levere pakker i en travl periode i USA, der tæller både thanksgiving og juletiden.

Selskabet skriver, at man vil tilbyde brancheførende løn, og ifølge mediet CNBC kan de løstansatte se frem til at nyde godt af en nyligt indgået aftale mellem UPS og fagforeningen Teamsters.

UPS-topchef Carol Tomé har tidligere udtalt, at selskabets chauffører ved udgangen af overenskomstperioden står til en årlig aflønning inklusiv goder på 170.000 dollar, hvilket svarer til et pænt stykke over 1,1 mio. danske kr.

For de kommende løstansatte kommer aftalen ifølge CNBC til at betyde, at timelønnen vil ligge mellem 21 og 23 dollar, svarende til mellem 148 og 162 kr. Sidste år startede timelønnen for den samme type løstansatte på 15,5 dollar, beretter mediet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også