Rift om luftfartsselskaber efter melding om oliepriser

Pilen peger opad for selskabernes aktier.
Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Ritzau Scanpix
Af marketwire

Der er rift om aktier i de europæiske luftfartsselskaber torsdag, hvor der er fremgang over hele linjen i den sektor.

Det skyldes blandt andet de fortsatte fald i oliepriserne, der alt andet lige vil gavne omkostningsposten hos selskaberne, da flybrændstof er en meget stor del af den ligning.

I Paris stiger Air France-KLM, der har købt sig ind i SAS som den del af redningsplanen SAS Forward, med 4,2 pct. til 12,17 euro, og i Frankfurt løftes Lufthansa med 2,5 pct. til 7,40 euro.

I London løftes International Airlines Group (IAG), der står bag blandt andet British Airways, med 1,7 pct. til 153,80 pence.

Lavprisselskaberne Ryanair og Easyjet løftes med henholdsvis 1,9 pct. til 15,92 euro og 3,2 pct. til 436,10 pence, og i Oslo stiger Norwegian, der også har afleveret trafiktal for september torsdag, med 3,5 pct. til 8,60 norske kr.

Det ungarske lavprisselskab Wizzair løftes med 4,1 pct. til 8612 forint på børsen i Budapest.

Oliepriserne er over den seneste uge faldet ganske betragteligt på grund af blandt andet stigende renter og frygt for en opbremsning i den globale økonomi - og derigennem lavere efterspørgsel på olie.

For den europæiske referenceolie, Brent, er prisen for en tønde over den seneste uge faldet fra godt 94 dollar til godt 84 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også