DFDS indgår aftale om salg og tilbageleasing af tre fragtfærger

Med aftalen bogfører DFDS en avance på 145 mio. kr. Rederiet har mulighed for at købe færgerne tilbage ved aftalens udløb.
Den samlede salgspris for de tre færger lyder på 1,46 mia. kr. | Foto: Marcus Brandt/AP/Ritzau Scanpix
Den samlede salgspris for de tre færger lyder på 1,46 mia. kr. | Foto: Marcus Brandt/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

For at øge den finansielle fleksibilitet har rederikoncernen DFDS indgået en aftale med Navigare Capital om salg og leaseback af tre fragtfærger til en samlet salgspris på 1,46 mia. kr.

”Denne transaktion forbedrer den finansielle fleksibilitet ved at frigive likvider og sænke vores ejerandel af aktiver. Vi bevarer kontrollen over aktiverne og sikrer, at pålidelighed og kundeservice opretholdes,” siger finansdirektør Karina Deacon fra DFDS i en meddelelse.

Leasingperioden er fem år med start fra levering, som forventes i denne uge.

Aftalen, som indeholder en forkøbsret til at købe færgerne ved leasingperiodens udløb, omfatter færgerne Flandria Seaways, Humbria Seaways og Scandia Seaways.

Transaktionen medfører en nettoreduktion af den investerede kapital med 0,6 mia. kr. og en reduktion af den netto-rentebærende gæld (NIBD) med 0,7 mia. kr.

DFDS vil bogføre en avance på omkring 145 mio. kr. fra salget af de tre færger i resultatopgørelsen i for 4. kvartal 2023.

Som følge af transaktionen sænker DFDS desuden investeringsforventningen for 2023 til 0,1 mia. kr. fra tidligere 1,6 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også