Oliepriserne falder fortsat mens Hamas frigiver gidsler

Mellemøsten er fortsat det dominerende tema.
Foto: Marta Lavandier/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Marta Lavandier/AP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Oliepriserne falder igen en anelse tirsdag morgen, hvor uroen i Mellemøsten fortsat er det dominerende tema, og uvished om en eskalering af konflikten splitter markedet.

Det skriver Reuters.

Hamas udtalte mandag, at organisationen har frigivet to israelske kvinder, som den 7. oktober blev taget til fange sammen med 200 andre i det sydlige Israel. Samtidig fortæller kilder ifølge Reuters, at USA har rådet Israel til at holde igen med et landangreb i Gaza.

Israel fortsatte mandag sit bombardement af Gaza og indledte over natten et luftangreb over det sydlige Libanon.

”Konflikten mellem Israel og Hamas forbliver uforudsigelig, og markedet forbliver klart splittet om, hvorvidt konflikten vil stilne af, hvis Hamas fortsætter med at frigive gidsler, eller blusse op igen,” siger Vandana Hari, der står bag Vanda Insights.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 90,39 dollar mod 91,61 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 85,95 dollar mod 87,27 dollar mandag eftermiddag.

”Vi forventer, at WTI-olie vil bevæge sig inden for et interval på 80-90 dollars i et stykke tid, mens alles øjne er rettet på situationen i Mellemøsten, Opec’s produktion og tempoet af Kinas opsving i efterspørgsel,” siger Yuki Takashima, der er økonom hos Nomura Securities, og tilføjer, at man også holder øje med amerikansk lagerbeholdning.

De amerikanske råolielagre forventes at være steget i sidste uge, mens destillat- og benzinlagrene faldt, viser en foreløbig måling fra Reuters mandag.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1976,40 dollar mod 1976,29 dollar mandag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også