Fusionen kuldsejlede: Britisk producent af ellastbiler jagter ny partner

Canadisk køber trak sig fra handlen i oktober, fordi det britiske selskab ifølge køberen ikke kunne levere tilstrækkelige oplysninger.
Tevva leder efter ny fusionspartner. | Foto: Nick Carey/Reuters/Ritzau Scanpix
Tevva leder efter ny fusionspartner. | Foto: Nick Carey/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske producent af elektriske lastbiler Tevva leder efter en ny fusionspartner, efter selskabets planer om sammenlægning tidligere på måneden gik i vasken.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det var ellers meningen, at Tevva skulle lade sig fusionere med børsnoterede Electrameccanica fra Canada, men canadierne trak sig fra handlen, som først blev offentliggjort i august. 

Her lød det, at man ville skabe et fælles selskab med en omsætning i 2028 på 1,5 mia. dollar - eller 11,2 mia. kr. Men Electrameccanica har ifølge Reuters trukket sig, efter Tevva ikke har kunnet levere tilstrækkelige oplysninger.

Tevva har siden svaret igen, at de efter deres opfattelse har givet Electrameccanica ”fuld og åben adgang” til oplysninger om selskabet, og at de vil ”søge juridisk klageadgang” oven på den kuldsejlede fusion.

Reuters skriver, at Tevva nu er i dialog med ”en række investorer og børsnoterede selskaber” med henblik på en fusion. 

Britiske Tevva er desuden overbevist om, at selskabet kan ”sikre både mellem- og langsigtet finansiering for at komme i mål med sin forretningsplan”.

Tevva har tidligere hentet 140 mio. dollar fra investorer.

Det britiske selskab er ikke den eneste producent af elektriske lastbiler, der i øjeblikket leder efter en partner. 

Svenske Volta Trucks måtte for nylig begære sig konkurs efter problemer med leverancer, men har siden meddelt, at de leder efter en køber.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også