DSV er vendt rundt på aktiemarkedet efter god start

Rådgiver havde ikke regnet med, at aktien skulle ned.
Foto: Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup
af marketwire

GN ligger helt i front i C25-indekset tirsdag middag efter opløftende opjustering fra schweizisk konkurrent, mens DSV er vendt rundt efter en ellers positiv start på dagen.

Eliteindekset stiger marginalt ved middagstid til indeks 1605,98. Og dermed har eliteaktierne kurs mod at bryde stimen af syv børsdage på stribe klædt i rødt.

”Udviklingen herhjemme flugter meget godt med de øvrige aktiemarkeder i Europa. Der er roligt på indeksniveau efter en turbulent periode, og det ser ud til, at investorerne tager en puster. Vi ser ligeledes, at renterne er i ro,” siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Regnskabsaktuelle DSV har vendt et indledende plus til en bundplacering, og aktien bakker 1,6 pct. til 1099 kr.

”Umiddelbart ligger tallene fra DSV inden for skiven. Vi ser der har været lidt faldende fragtmængder, og det får måske aktien til at tippe lidt ned,” siger Martin Munk og fortsætter:

”Aktien har ellers været inde i en svær periode op til regnskabet blandt andet med meldingen om en ny CEO - så jeg havde ikke regnet med, at kursen skulle ned.”

Transport- og logistikselskabet har opjusteret bunden af sine forventninger til et driftsresultat (ebit) før særlige poster på 17,5-18,5 mia. kr. i hele 2023. Tidligere var spændet 17,0-18,5 mia. kr.

I regnskabet annoncerer DSV også et partnerskab med saudiske Neom. Sammen vil de to skabe et joint venture-selskab med en investering på 10 mia. dollar, hvor det saudiske selskab vil eje 51 pct. af det fælles barn, mens DSV får en ejerandel på 49 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også