Oliepriser: Bekymring om recession overskygger krig i Mellemøsten

Erhvervstilliden i eurozonen er overraskende faldet.
Foto: Sebastien Bozon
Foto: Sebastien Bozon
af Marketwire

Oliepriserne er stort set uændrede onsdag morgen, idet bekymringer om faldende europæisk råvareefterspørgsel overskygger truslen om udbudsforstyrrelser på olie i Mellemøsten som følge af konflikten mellem Hamas og Israel.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 88,12 dollar mod 88,31 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 83,75 dollar mod 83,95 dollar tirsdag eftermiddag.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters faldt erhvervstilliden i eurozonen overraskende i denne måned, hvilket kan være et fingerpeg om, at eurozonen er på vej ind i en recession. En økonomisk nedtur for eurozonen kan medføre nedsat efterspørgsel på olie.

- Dalende oliepriser er faldet sammen med skuffende PMI-tal for europæiske lande. Det giver i hvert fald en smule dækning for, at faldende oliepriser over de seneste dage ikke udelukkende skyldes en mindsket trussel om krigsrelaterede udbudsforstyrrelser på grund af konflikten i Gaza, men også er udtryk for en opblødning af efterspørgslen globalt, skriver Vishnu Varathan, der er chef for økonomi og strategi i Mizuho Bank, i en note ifølge Reuters.

Råvarepriserne bliver dog understøttet af, at den kinesiske regering har godkendt en obligationsudstedelse på 1000 mia. yuan svarende til 137 mia. dollar, der blandt andet skal øremærkes forbedret infrastruktur.

Faldende råolielagre i USA holder samtidig oliepriserne oppe. De amerikanske beholdninger faldt med 2,7 mio. tønder i sidste uge ifølge nyhedsbureauets markedskilder. Det gik imod analytikeres gennemsnitlige estimat om en stigning på 200.000 tønder i en rundspørge foretaget af Reuters.

Senere i dag offentliggør den amerikanske regering nøgletal for råolielagrene.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 1973,56 dollar mod 1963,75 dollar tirsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også