DSV rasler ned på rangliste over foretrukne arbejdspladser

Ifølge konsulenthus er den danske speditør associeret med hårde værdier.
Foto: Ivan Boll
Foto: Ivan Boll

DSV tager et kraftigt dyk på en rangliste over foretrukne arbejdspladser udarbejdet af konsulenthuset Universum.

Små 6300 erhvervsaktive danskere med en videregående uddannelse har svaret i undersøgelsen, der omfatter mere end 100 store private virksomheder og offentlige institutioner.

Her lander DSV på en plads som nummer 49 - det er 20 pladser lavere end i den tilsvarende undersøgelse i 2022 og er samtidig blandt de største fald i undersøgelsen i år. 

Dermed har DSV taget lidt af en rutsjetur på ranglisten, eftersom den danske speditørkoncern nu er tilbage på niveauet fra 2021, hvor det blev til en 47. plads.

(Artiklen fortsætter under billedet)

DSV er associeret med hårde værdier, viser data fra undersøgelse. | Foto: Dsv
DSV er associeret med hårde værdier, viser data fra undersøgelse. | Foto: Dsv

Jesper Dansholm, der er direktør i Universum, forklarer, at opturen sidste år formentlig hænger sammen med, at DSV var meget i medierne i 2022.

”Kendskabsgraden steg sidste år. De var mere top of mind,” siger han til MobilityWatch.

2022 var bl.a. præget af høje fragtrater og udfordringer i de globale forsyningskæder som følge af coronakrisen. Det tjente DSV og andre i fragtbranchen stort på, men siden er aktiviteten i sektoren faldet, hvilket også har sat sig hos DSV.

Ifølge Jesper Dansholm har DSV siden været mindre i pressen, og så bemærker han, at data fra undersøgelsen viser, at selskabet er ”associeret med nogle relativt hårde værdier.”

”Det kan godt være, at det ikke er fair, men når vi spørger målgruppen, så står DSV ikke særlig stærkt, når der spørges til work-life-balance, fleksibilitet osv.,” siger direktøren.

Netop det spiller ikke godt sammen med undersøgelsens øvrige trend, hvor netop virksomhedernes understøttelse af balance mellem arbejdsliv og fritid for første gang udpeges som den vigtigste egenskab ved valg af drømmejob hos respondenterne. 

”Når sådan nogle ting stiger i væsentlighed, så falder DSV alt andet lige,” siger Jesper Dansholm.

I 2022 var den vigtigste egenskab, at der er en konkurrencedygtig grundløn, men det er nu henvist til andenpladsen i undersøgelsen.

Til MobilityWatch oplyser Henrik Fleron, HR-direktør i DSV Danmark, i et skriftligt svar, at det er vigtigt for selskabet, at potentielle kommende medarbejdere opfatter speditørselskabet som en attraktiv arbejdsplads. 

DSV arbejder derfor bl.a. for at sikre et ”fleksibelt, globalt miljø med gode muligheder for at lære og udvikle sig, ligesom vi også har en høj grad af autonomi og selvbestemmelse.” 

”Vi har ikke ændret noget i vores tilgang til arbejdet med dette det seneste år, men vi er nysgerrige på, om der er andre på listen, der har succes med indsatser, som vi kan lære noget af,” lyder det videre fra Henrik Fleron.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Mens DSV altså dykker på Universums rangliste, holder en anden transportkæmpe fast. 

A.P. Møller-Mærsk bevarer således sin fjerdeplads på listen, som toppes af Lego og har Novo Nordisk og Carlsberg på de efterfølgende pladser.

Af øvrige transportrelaterede virksomheder på listen kan bl.a. nævnes Københavns Lufthavne, som går fra en 22. plads til nummer 16.

Flyselskabet SAS falder 3 pladser til nummer 88, mens DSB falder en plads til nummer 97. Banedanmark dumper 7 pladser tilbage og lander som nummer 107.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også