DSV kører mod toppen på aktiemarkedet efter DB Schenker-melding

Meldingen om, at Deutsche Bahn har indledt salget af DB Schenker sender DSV-aktien i positiv retning.
Foto: Dsv
Foto: Dsv
af marketwire

DSV er kørt frem tirsdag middag, efter at Deutsche Bahn har startet sin længe ventede salgsproces for speditørforretningen DB Schenker, som den danske transportkoncern formentlig er interesseret i.

Modsat sendes Mærsk-aktierne ned på gevinsthjemtagning.

Samlet tegner aktiemarkedet tirsdag et positivt billede, hvor C25-indekset styrer mod en femte plusdag i træk.

Indekset stiger i middagshandlen 0,6 pct. til 1774,52.

DSV er kørt mod toppen, efter at det er kommet frem, at Deutsche Bahn overvejer at frasælge hele sin aktiepost i DB Schenker i en åben, transparent og ikke-diskriminerende proces. Interesserede skal melde ud inden klokken 12 den 15. januar 2024.

Meldingen er interessant for DSV, der længe har været rygtet interesseret i den tyske speditør, hvor de seneste rygter for en pris har været omkring 12-13 mia. euro svarende til 89-97 mia. kr.

”Nu er processen gået i gang, og markedet er blevet mindet om salget. Og det kan hive DSV i positiv retning,” vurderer Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, og fortsætter:

”DSV er jo verdensmestre i at købe op og dygtige til at integrere.”

Også Mærsk-aktierne, der er gået kraftigt i vejret over den seneste uge, er igen i fokus grundet krigen i Mellemøsten, der har medført omlægninger af ruterne, fordi flere skibe er blevet angrebet.

Og tirsdag har det danske containerrederi meldt sig og Mærsk vil omdirigere sine skibe og sejle syd om Afrika for at undgå konfliktzonen i Det Røde Hav.

”Jeg tror, Mærsk bliver ramt af lidt profithjemtagning i dag. Aktien har præsteret godt i de seneste dag - og i dag er der nogen, der vælger at hive gevinsten hjem,” siger Danske Banks chefhandler.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også