Mærsk venter flere ugers forsinkelse fra forstyrrelser i Det Røde Hav

”Det kommer til at tage nogle uger, før task forcen er i drift,” lyder det fra topchef Vincent Clerc.
AF MARKETWIRE

Forstyrrelserne i Det Røde Hav, der har fået A.P. Møller-Mærsk til at omdirigere sine skibe til at sejle syd om Afrika via Kap Det Gode Håb,kan lægge mellem to og fire uger til transporttiden.

Det fortæller Mærsks administrerende direktør, Vincent Clerc, til CNBC ifølge Bloomberg News.

Han siger samtidig, at den task force, som USA med allierede har oprettet for at sikre fri sejlads i området, nok vil tage ”nogle uger”, før den er igangsat.

”Vi forstår, at det kommer til at tage nogle uger, før task forcen er i drift,” siger han til CNBC.

Forsinkelserne på fragten vil hovedsageligt ramme Mærsks europæiske kunder, der i højere grad er afhængig af den asiatiske handel.

Vincent Clerc fortæller videre til CNBC, at spotpriserne på fragt er steget drastisk, da det frygtes, at der i de kommende uger vil være mangel på fragtkapacitet.

Når task forcen efter hensigten er idriftsat, vil transportruten igen gå gennem Suez-kanalen via Det Røde Hav.

Mærsk meddelte tirsdag, at logistikgiganten har omdirigeret sine skibe i Det Røde Hav til at sejle syd om Afrika via Kap Det Gode Håb for at undgå konfliktzonen. Flere skibe, heriblandt Mærsks eget Maersk Gibraltar, er blevet skudt efter af Houthi-bevægelsen i Yemen.

Det fik Mærsk til fredag at indstille al containertransport i Det Røde Hav. Flere andre i branchen, heriblandt Hapag-Lloyd og MSC, indstillede ligeledes transporten i området.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også