Mærsk-topchef tror på løsning i Det Røde Hav

Flere skibe er den seneste uge blevet udsat for angreb i Det Røde Hav, og derfor er flere rederier begyndt at undgå den centrale sejlrute.
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Der bliver holdt tæt øje med situationen i Det Røde Hav fra hjørnekontoret på Esplanaden.

Det skriver Vincent Clerc, topchef i A.P. Møller-Mærsk, i et opslag på Linkedin, hvor han ser tilbage på det seneste år og samtidig sætter ord på det helt store emne lige nu.

Flere skibe har over den seneste uge været udsat for angreb eller er blevet forsøgt angrebet, når de har sejlet i Det Røde Hav, og det har fået rederierne til at skifte kurs og undvige området.

”Vi holder overvåger fortsat nøje den meget bekymrende situation i Det Røde Hav og Adenbugten. Som altid er førsteprioriteten vores folks sikkerhed,” skriver Vincent Clerc.

Mærsk har tirsdag meddelt, at rederiet sejler uden om Afrika for at undgå Det Røde Hav, hvor et af rederiets containerskibe blev forsøgt ramt i sidste uge. Ifølge topchefen ventes de ændrede ruteplaner at give forsinkelser på 2-4 uger, lød det tirsdag aften.

Også Mærsks konkurrenter inden for containertransport samt flere tankrederier er begyndt at sejle uden om området, hvor den iransk-støttede Houthi-bevægelse står bag angrebene.

”Vores teams arbejder hårdt på at minimere indvirkningen på vores kunder, og selvom det på nuværende tidspunkt er svært at forudsige timingen, tror vi på, at der bliver fundet en løsning, som muliggør en tilbagevenden til transit gennem en af verdens mest vitale sejlruter,” skriver Vincent Clerc i opslaget.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også