Flere Mærsk-ansatte er blevet taget i narkotest

Fire medarbejdere skulle være blevet taget for at være under indflydelse af stoffer
Foto: Tom Little/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tom Little/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Flere havnearbejdere i APM Terminals, der er en underdivision af Mærsk, som står for logistik og containerterminaler, er blevet testet positive for at være påvirket af euforiserende stoffer på arbejde.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisens oplysninger er fire medarbejdere blevet taget for at være under indflydelse af stoffer, mens de var på arbejde. Mærsk har ikke ønsket at kommentere sagerne specifikt, men bekræfter over for Berlingske, at havnearbejderne henover efteråret er blevet testet for narkotika. Selskabet understreger desuden, at det har en nultolerancepolitik overfor rusmidler, og at en eventuel positiv test vil føre til en afskedigelse af ansættelsesforholdet.

Det omfattende narkotestregime blev indført, efter at ledelsen i APM Terminals i august udtrykte mistanke om, at flere havnearbejdere var påvirkede af hash eller andre stoffer, mens de arbejdede i kraner på Aarhus Havn. Mærsk vurderede samtidig, at en del af havnearbejderne i Aarhus har forbindelse til rockergruppen Hells Angels.

Mærsk vurderer, at op mod 30 af APM Terminals fuldtids- eller løstansatte på havnen er medlemmer eller associeret med Hells Angels ud af de i alt 400 ansatte i Aarhus. Heraf arbejder størstedelen på havnen, mens resten er beskæftigede med administration.

Mærsk vil ikke oplyse overfor Berlingske, hvor mange havnearbejdere, der er testet positive, eller hvor de positive test er fundet. Mærsk har havnearbejdere ansat i både Aarhus og Kalundborg, så de positive test behøver ikke være fundet i Aarhus Havn, skriver Berlingske Business.

I august varslede justitsminister Peter Hummelgaard (S) undersøgelser og nye tiltag, efter at forbindelserne mellem havnearbejderne i Aarhus og Hells Angels blev afsløret. Konklusionen på undersøgelsen ventes stadig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også