Selvkørende køretøjer finder nyt hjem i industrien

Trods problemer på vejene har selvkørende køretøjer vist sig at være nyttig andre steder.
Mens Cruise har problemer på vejene, så er teknologien bag brugbar andre steder.
Mens Cruise har problemer på vejene, så er teknologien bag brugbar andre steder.
af marketwire

Teknologien bag autonome køretøjer har fundet medvind i fragtcentre, varehuse og containerhavne. Så selv om de selvkørende køretøjer er løbet ind i problemer på de offentlige veje, har teknologien bag vist sig allerede at værre nyttig i industrien.

Det skriver Wall Street Journal.

Kimberly-Clark, der producerer produkter inden for personlig pleje og hygiejne og står bag mærker som Kleenex, mener at koncernens hundredvis af autonome gaffeltrucks har bidraget til, at produkterne fortsat strømmede til butikkerne på trods af manglende arbejdskraft som følge af Corona-pandemien. Sharpie producenten Newell Brands peger ligeledes på, at de selvkørende køretøjer har leveret både sikkerhedsforbedringer og omkostningsbesparelser på tværs af virksomhedens operationer, skriver avisen.

Selvkørende lastbiler og andre autonome køretøjer står over for masser af farer på de offentlige veje, men bag hegnet i kontrollerede miljøer i fragtcentre, varehuse og containerhavne er sagen en anden. Logistikchefer ser en tendens til at de autonome køretøjer, der blandt andet løfter og rykker tunge paller, bliver mere og mere almindelige, specielt da mange virksomheder finder det sværere at få fat i tilstrækkelig arbejdskraft.

De logistik ansvarlige mener dog, at de selvkørende køretøjer kan støde på problemer inde i varehusene, da der her kan være forstyrrende elementer for robotterne. Nogle virksomheder har dog justeret deres varehuse for at tilpasse sig robotterne, blandt andet Kimberly-Clark, der har opdelt deres varehuse så mennesker og de autonome gaffeltrucks ikke arbejder de samme steder, lyder det ifølge Wall Street Journal.

Teknologivirksomheder satser nu på, at succesen i varehusene kan blive udvidet til andre dele af industrien blandt andet til værfter og banegåde, der på trods af den mere varierede udendørsaktivitet er stadig mere kontrollerede miljøer end de offentlige veje.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også