Bornholmsk logistikfirma med vokseværk køber svensk speditør

Nyt opkøb vil øge omsætningen markant hos BHS Logistics.
Foto: Bhs Logistics/pr
Foto: Bhs Logistics/pr

Bornholmske BHS Logistics udvider forretningen og køber op i Sverige.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til MobilityWatch, hvor medarbejderne også er blevet orienteret.

BHS Logistics har købt den svenske speditør First Cargo, der også har et spansk datterselskab. Foruden hjemlandet tæller First Cargos kernemarkeder da også netop Spanien samt Italien og Portugal.

Ifølge den bornholmske familievirksomhed supplerer First Cargos aktiviteter dermed dem hos BHS Logistics, der i forvejen er til stede i Danmark, Norden, Tyskland og Benelux-landene. 

”Vores virksomheder har mange kulturelle ligheder og supplerer hinanden perfekt i de nordiske og europæiske markeder – og vi glæder os til at sætte fart på internationaliseringen sammen og skabe et endnu bedre tilbud til kunderne,” udtaler Morten Studsgaard, ejer og adm. direktør i BHS Logistics.

BHS Logistics er bl.a. specialister i køletransport inden for medicinal- og pharmabranchen og stod for at tranportere coronavaccinerne rundt i landet under pandemien. 

First Cargo har ligeledes specialkompetencer inden for temperaturstyret transport.

Det bornholmske logistikfirma har ca. 300 ansatte, og First Cargos 31 medarbejdere og flåde på omkring 70 køretøjer via eksterne partnere bliver nu en del af foretagendet. Selv råder BHS Logistics over 500 trækkere, køretøjer og trailere.

Prisen for First Cargo oplyses ikke.

Lægger 50 pct. til på toppen

Morten Studsgaard er tredje generation i BHS Logistics, der blev stiftet af Viggo Studsgaard i 1946. 

Den adm. direktør har stået i spidsen for firmaet siden 2008, hvor han også blev medejer. I dag er Morten Studsgaard eneejer af firmaet.

Selskabet omsatte for over 687 mio. kr. i 2022 og lagde dermed knap 100 mio. kr. til på toplinjen sammenlignet med året før. 

Samtidig mere end fordoblede BHS Logistics sit overskud, som i 2022 landede på godt 30 mio. kr. Driftsresultatet (ebitda) rundede samtidig 51 mio. kr.

Med købet af First Cargo forventer BHS Logistics at kunne lægge 50 pct. oven i sin omsætning i fremtiden.

”BHS Logistics har skabt en stærk organisation, som gør det muligt for os at accelerere væksten i et højere tempo, mens vi fastholder det ufravigelige fokus på at levere personlig transportservice af den højeste standard,” siger Thomas Lindström, medstifter og adm. direktør i First Cargo.

Thomas Lindström fortsætter som adm. direktør i First Cargo, hvor driften kommer til at fortsætte uændret under navnet First Cargo part of BHS Logistics. 

Stifterne Sven Algholm og Johan Almén fortsætter også i virksomheden, mens Leif Johnsson går på pension.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også