Mærsk fortsætter sejlads gennem Suez trods weekendens angreb

Sejladser gennem farvandet blev ellers indstillet efter angreb.
Der er dog også mindst 17 skibe, hvor der endnu ikke er truffet en beslutning om ruten endnu, skriver Reuters. | Foto: Rene Van Quekelberghe/Reuters/Ritzau Scanpix
Der er dog også mindst 17 skibe, hvor der endnu ikke er truffet en beslutning om ruten endnu, skriver Reuters. | Foto: Rene Van Quekelberghe/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Mærsk har fortsat planer om at sejle mere end 30 skibe gennem Suezkanalen og Det Røde Hav trods weekendens angreb på et af rederiets skibe.

Det skriver Reuters.

Mærsk meddelte i kølvandet på angrebet, at sejladserne gennem farvandet ville blive indstillet i 48 timer, mens man tog bestik af situationen.

Der er dog også mindst 17 skibe, hvor der endnu ikke er truffet en beslutning om ruten endnu, skriver Reuters.

Mærsk-skibet Maersk Hangzhou blev lørdag aften angrebet med et missil affyret af Houthi-bevægelsen, da det var på vej igennem Det Røde Hav. 

Skibet blev dernæst forsøgt bordet af fire både søndag morgen, men helikoptere fra den amerikanske flåde besvarede ilden og sænkede tre af de fire både.

Tidligere i december blev et andet Mærsk-skib, ”Maersk Gibraltar”, også angrebet med et missil.

Mærsk valgte efter angrebet at sende alle skibe rundt om Afrikas sydspids i stedet for at benytte genvejen via Suezkanalen.

For få dage siden meddelte Mærsk, at man ville genoptage skibstrafikken i Det Røde Hav i lyset af den amerikanske tilstedeværelse på havet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også