Oliepriserne falder på økonomiske bekymringer og på trods af uro i Det Røde Hav

”Mens den geopolitiske situation er en bekymring for oliemarkedet, er en forholdsvis komfortabel oliebalance i første halvdel af 2024 med til at lette nogle af disse bekymringer,” siger analytiker.
Oliepriserne startede ellers 2024 med stigninger. | Foto: Vahid Salemi/AP/Ritzau Scanpix
Oliepriserne startede ellers 2024 med stigninger. | Foto: Vahid Salemi/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne, der har stor betydning for brændstofpriserne, falder en smule onsdag morgen, mens markedets fokus bevæger sig fra igangværende spændinger i Det Røde Hav og potentielle udbudsforstyrrelser mod bekymringer om den amerikanske økonomi.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 75,93 dollar mod 77,04 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,41 dollar mod 71,53 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliepriserne startede 2024 med stigninger, efter at Iran nu også er gået ind i kampene i Det Røde Hav og houthierne tidligere på ugen intensiverede angrebene mod den internationale skibstrafik i området, senest med angrebet på et A.P Møller-Mærsk skib i weekenden.

Det har skabt store forstyrrelser i skibstrafikken og øger risikoen for, at den overordnede konflikt i Mellemøsten kan eskalere, hvilket kan lukke vigtige ruter for olietransporten og forsage udbudsforstyrrelser.

Markedet faldt dog tidligt onsdag, efter forventningerne om tidlige og aggressive amerikanske rentenedsættelser ebbede ud forud for offentliggørelsen af mødereferat fra den amerikanske centralbank Federal Reserve og amerikansk jobdata, skriver Reuters.

Forventninger om et tilstrækkeligt stort udbud i den første halvdel af 2024, har samtidig holdt priserne i skak forud for Organisationen for Olieeksporterende Landes planer om at afholde møde i komitéen JMMC i starten af februar.

”Mens den geopolitiske situation er en bekymring for oliemarkedet, er en forholdsvis komfortabel oliebalance i første halvdel af 2024 med til at lette nogle af disse bekymringer,” siger ING-analytiker ifølge Reuters.

Forud for offentliggørelse af amerikanske lagertal viser en rundspørge foretaget af Reuters en forventning om et fald i olielagrene sidste uge, samtidig ventes benzinlagrene at stige.

Tal fra brancheorganisationen American Petroleum Institute, API, ventes senere onsdag, mens den officielle olielageropgørelse fra det amerikanske energiministerium, EIA, bliver offentliggjort torsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også