Mærsk omdirigerer alle skibe væk fra konfliktfyldt farvand "i nærmeste fremtid"

”Situationen udvikler sig konstant og er fortsat meget ustabil,” lyder det fra rederi- og logistikselskabet.
Foto: Rene Van Quekelberghe/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Rene Van Quekelberghe/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

A.P. Møller omdirigerer som følge af problemerne med at sejle igennem Suez-kanalen alle skibe syd om Kap det Gode Håb ”i nærmeste fremtid”.

Det meddeler rederikoncernen fredag efter meddelelser tidligere på ugen om, at alle skibe på vej til Det Røde Hav/Adenbugten ville blive sat på pause.

”Situationen udvikler sig konstant og er fortsat meget ustabil, og alle tilgængelige efterretninger bekræfter, at sikkerhedsrisikoen fortsat er på et betydeligt forhøjet niveau.”

”Vi har derfor besluttet, at alle Mærsk-skibe, der skal sejle gennem Det Røde Hav/Adenbugten, vil blive omdirigeret syd om Kap det Gode Håb i nærmeste fremtid,” skriver Mærsk i en opdatering.

Ved at indstille sejladserne gennem Det Røde Hav/Adenbugten håber rederikoncernen på, at kunne give kunderne ”mere kontinuitet og forudsigelighed på trods af de forsinkelser, der følger med omlægningen af ruterne”.

”Selvom vi fortsat håber på en holdbar løsning i den nærmeste fremtid og gør alt, hvad vi kan for at bidrage til det, opfordrer vi kunderne til at forberede sig på, at komplikationerne i området fortsætter, og at der vil være betydelige forstyrrelser i det globale netværk,” skriver Mærsk endvidere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også