DFDS gennemfører køb af færgeselskab i Gibraltar-strædet

Opkøbet omsatte sidste år for omkring 1 mia. kr. 
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

DFDS har gennemført købet af FRS Iberia/Maroc, der driver færgefart i Gibraltar-strædet mellem Spanien og Marokko. Der er tale om et rederi med tre ruter, som sidste år omsatte for estimeret 1 mia. kr.

”Vi ser frem til at komme i gang med integrationen af FRS Iberia/Maroc og til at skabe vækst i forretningen gennem vores fælles kompetencer samtidig med, at vi fortsætter med at levere pålidelige, effektive færgeservices til både passagerer og fragtkunder,” siger Torben Carlsen, topchef for DFDS i en børsmeddelelse.

Overtagelsen blev første gang annonceret i september sidste år.

Venter vækst

Opkøbet sker i forventning om, at DFDS kan udnytte sine kompetencer inden for fragt- og passagertrafik og fremme væksten og optimere driften baseret på en årlig vækst på 8 pct. i handelen mellem Marokko og Europa i de kommende fem år, oplyser transportkoncernen.

”Integrationen forventes primært at skabe vækstsynergier, da omkostningssynergier forventes at være begrænsede. Integrationen forventes gennemført inden for tre år,” skriver DFDS.

Transaktionen ventes at påvirke afkastet på den investerede kapital positivt i forhold til det nuværende niveau. Også DFDS’ indtjening per aktie, EPS, ventes at blive positivt påvirket fra transaktionens gennemførsel.

Købsprisen inklusive gæld, den såkaldte enterprise value, er aftalt til seks gange det forventede driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, for 2024.

DFDS’ finansielle gearing, det vil sige den nettorentebærende gæld som andel af EBITDA, stiger med 0,1 gange EBITDA på proforma-basis, oplyser DFDS.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også