Olieprisen stiger torsdag

Det sker på en bekymring om, at konflikten i Mellemøsten vil eskalere.
”Oliepriserne ser ud til at befinde sig i en tilstand af ubeslutsomhed i denne uge," vurderer markedsstrateg. | Foto: Axel Heimken/AP/Ritzau Scanpix
”Oliepriserne ser ud til at befinde sig i en tilstand af ubeslutsomhed i denne uge," vurderer markedsstrateg. | Foto: Axel Heimken/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne, som har stor betydning for brændstofpriserne, stiger torsdag efter bekymring om en eskalering i konflikten i Mellemøsten.

Onsdag iværksatte den yemenitiske houthi-bevægelse sit hidtil største angreb mod containerskibe i Det Røde Hav. Samtidig blev de israelske angreb i det sydlige Gaza også intensiveret onsdag.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 77,40 dollar mod 76,72 dollar onsdag aften. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,90 dollar mod 71,34 dollar onsdag aften.

USA og Storbritannien har antydet, at de vil indføre yderligere foranstaltninger, hvis angrebene mod handelsskibe i Det Røde Hav fortsætter. Derudover har FN’s Sikkerhedsråd vedtaget en resolution, der kræver en øjeblikkelig afslutning af angrebene.

”Oliepriserne ser ud til at befinde sig i en tilstand af ubeslutsomhed i denne uge, hvor flere markedsdeltagere forsøger at fordøje et sammenløb af flere faktorer,” siger Yeap Jun Rong, der er markedsstrateg hos IG, til Reuters.

Torsdag er alles øjne rettet mod amerikanske inflationsdata, der kommer i eftermiddag, og som kan ændre på forventningerne til, hvornår den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil sænke renten.

”Reviderede forventninger til en rentenedsættelse burde understøtte oliepriserne, da økonomien bremser mindre end Federal Reserves prognose,” siger Leon Li, der er analytiker hos CMC Markets, til Reuters.

”Oliepriserne kan komme til at ligge på over 70 dollar, indtil vi ser mere data, der viser et øget pres på økonomien,” fortsætter Leon Li.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også