Oliepriserne stiger trods generelle bekymringer for økonomi

Prisen er dog lavere, end den var mandag aften.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne ligger højere tirsdag morgen efter en blandet udvikling henover natten, mens markederne afvejede generelle økonomiske bekymringer mod vejrrelaterede amerikanske efterspørgsels- og udbudsproblemer og fortsatte spændinger i Mellemøsten, der har ført til, at flere skibe omlægger ruten.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 78,29 dollar mod 77,57 dollar mandag eftermiddag, efter at have oplevet en stigning mandag aften til 78,90 dollar for en tønde. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,56 dollar mod 71,92 dollar mandag eftermiddag, efter et fald henover natten.

Asiatiske aktier faldt til det laveste niveau i en måned, amerikanske aktiekurser faldt, og dollar styrkes, da høgeagtige kommentarer fra centralbankfolk dæmpede forventningerne til rentenedsættelser forud for tirsdagens tale om de økonomiske udsigter af Christopher Waller, der er medlem af den amerikanske centralbanks styrelse.

Ekstremt koldt vejr i USA, som kan bremse olieproduktionen og påvirke de større raffinaderiers drift, er også i fokus, siger analytikere. Olieproduktionen i North Dakota er allerede faldet med 400.000 til 425.000 tønder om dagen på grund af ekstrem kulde og relaterede driftsproblemer.

I Mellemøsten vil Yemens Houthi-bevægelse ifølge Reuters udvide sine mål i Det Røde Hav til også at omfatte amerikanske skibe, sagde en embedsmand fra den Iran-allierede gruppe mandag, da den truede med at fortsætte angrebene efter amerikansk-britiske angreb på dens anlæg i Yemen.

Flere olietankskibe styrede mandag uden om det sydlige Røde Hav på grund af forstyrrelserne, hvilket øger shippingomkostningerne og den tid, det tager at fragte olien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også