Oliepriserne fastholder stigninger efter nye angreb mod houthierne

Angrebene er foretaget af USA og Storbritannien.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger en smule tirsdag morgen og holder derved fast i mandagens stigninger, efter USA og Storbritannien udførte en række nye angreb mod de Iran-støttede houthier i Yemen, hvilket øger geopolitiske spændinger.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 79,89 dollar mod 79,67 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 74,63 dollar mod 74,44 dollar mandag eftermiddag.

Amerikanske og britiske styrker har gennemført en række angreb rettet mod houthi-bevægelsens underjordiske lagre, samt missil- og overvågningskapaciteter, der bruges af gruppen, der den seneste tid har udført en række angreb mod skibe i Det Røde Hav.

Oliepriserne endte mandag omkring 2 pct. højere, efter et ukrainsk droneangreb ramte en eksportterminal, ejet af den russiske naturgasproducent Novatek. Ifølge en analytiker hos ANZ øger angrebet muligheden for, at krigen i Ukraine bevæger sig ind i en ny fase, hvor parterne går efter vigtig energi-infrastuktur, skriver Reuters.

Omvendt medfører de fortsatte udfordringer i den kinesiske økonomi stigende bekymringer om den globale olieefterspørgsel, eftersom landet er verdens største olieimportør. Kinesiske politikere har iværksat foranstaltninger for at styrke økonomien, men da det indenlandske forbrug forbliver lunkent, efterlader det oliehandlere usikre om efterspørgselsudsigterne.

Ekstrem kulde i Nordamerika medførte mandag forstyrrelser i olieproduktionen i USA. En rundspørge foretaget af Reuters viser forventninger om, at de amerikanske olielagre faldt med omkring 3 mio. tønder i sidste uge. Officiel data ventes onsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også