DSV's topchef ser begrænset indtjeningsbidrag fra saudisk projekt i år

Man må vente til slutningen af året eller næste år, lyder det.
Foto: PR/DSV
Foto: PR/DSV
af marketwire

DSV’s omdiskuterede projekt i Saudi-Arabien, Neom, kommer ikke til at bidrage meget til indtjeningen i år.

Det vurderer DSV’s nytiltrådte administrerende direktør, Jens Lund, på en telekonference efter transportselskabets regnskab for fjerde kvartal 2023.

”Grundlæggende er den vejledning, vi har givet om Neom uændret,” siger Jens Lund, der heller ikke forventer noget betydeligt indtjeningsbidrag fra joint venturet i år, da det først ventes etableret i andet kvartal.

Den virkelige indtjeningspåvirkning ventes ifølge topchefen først i fjerde kvartal eller i 2025.

Neom er et større saudiarabisk projekt, der omhandler opførelsen af en ørkenby, og er blevet kritiseret i forhold til menneskerettigheder og klimaet.

DSV har indgået aftale om en mulig investering på 2,45 mia. dollar i joint venturet.

Den nytiltrådte topchef forventer, at joint venture-selskabet vil være etableret i andet kvartal, og at det kan tage yderligere nogle måneder, før kontorer og infrastruktur er er på plads. Derfor ventes det hele på plads ved udgangen af 2024.

Den danske transportkæmpe har ikke fuldstændig opdateret sin forretningscase for projektet endnu, da det endnu er usikkert, hvornår det er i drift, fortæller Jens Lund på dagens telekonference.

Med hensyn til, hvor meget DSV skal investere i projektet i år, skyder topchefen på omkring 200 mio. dollar.

”Langsomt forventer jeg, at volumen vil begynde at rykke ind. Lige nu har vi en begrænset volumen, men vi vil være i stand til at give en mere præcis opdatering, når vi kommer længere ind i første kvartal,” udtaler Jens Lund.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også