Mærsk suspenderer aktietilbagekøb for milliarder midt i usikre markedsforhold

Dermed sættes der en stopper for den igangværende femte fase af programmet.
De aktier, der skulle erhverves i den femte fase, var planlagt til at have en samlet markedsværdi på 11 mia. kr | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
De aktier, der skulle erhverves i den femte fase, var planlagt til at have en samlet markedsværdi på 11 mia. kr | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

A.P. Møller-Mærsk har besluttet at suspendere det igangværende aktietilbagekøbsprogram.

Det oplyser rederiet torsdag morgen, efter at selskabet ved det seneste regnskab meddelte, at det var taget op til overvejelse.

Her lød det samtidig, at man ville bruge de kommende måneder på at få mere klarhed over markedssituationen, som fortsat har vist sig usikker.

”På baggrund af den øgede usikkerhed har bestyrelsen besluttet straks at suspendere aktietilbagekøbsprogrammet, hvor en genoptagelse vil blive taget op til overvejelse, når markedsforholdene på havet er faldet mere på plads,” skriver Mærsk.

Det betyder dermed, at der sættes en stopper for den igangværende femte fase. De aktier, der skulle erhverves i den fase, var planlagt til at have en samlet markedsværdi på 11 mia. kr, svarende til omkring 1,6 mia. dollar.

”Selskabet har besluttet at stoppe femte fase af aktietilbagekøbsprogrammet med øjeblikkelig virkning. Skandinaviska Enskilda Bankens mandat til at købe aktier på vegne af selskabet er blevet tilbagekaldt,” oplyser Mærsk.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også