Olieprisen presses ned af høje lagertal

”Markedet er chokeret,” konstaterer investeringsstrateg. 
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
af marketwire

Oliepriserne falder torsdag morgen for anden dag i træk. Priserne presses ned af onsdagens olielagertal fra sidste uge, der viste den største ophobning siden november.

De amerikanske råolielagre steg med 12,02 mio. tønder i den forgangne uge. Det viste en opgørelse fra det amerikanske energiministerium onsdag eftermiddag.

Det var mere end det, økonomerne havde ventet, da de ifølge Bloomberg havde regnet med en stigning på 3,35 mio. tønder, mens stigningen måneden forinden var 5,52 mio. tønder.

”Markedet er chokeret over størrelsen af lagerstigningen,” konstaterer investeringsstrateg Han Zhong Liang hos Standard Chartered til Bloomberg News.

Han venter, at oliemarkedet vil være i balance i 2024, og at priserne for nuværende vil holde sig omkring det nuværende niveau.

Kazakhstan, der er en del af den udvidede Organisation af Olieeksporterende Lande, Opec+, har ifølge Reuters meddelt, at man vil kompensere for en overproduktion af olie i januar i overensstemmelse med organisationens produktionspolitik.

Også Irak har meddelt, at man vil se gennemgå olieproduktionen og rette ind, hvis produktionen ligger over Opec+’s politik.

”Meldingen kommer forud for Opecs møde i marts, hvor gruppen vil beslutte, om den skal forlænge produktionsnedskæringerne ind i andet kvartal,” skriver analytikere fra ANZ i et notat.

”Ethvert tegn på en forlængelse vil utvivlsomt presse stemningen på oliemarkedet.”

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 81,18 dollar mod 82,87 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,22 dollar mod 77,88 dollar onsdag eftermiddag.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld torsdag morgen 1992,17 dollar mod 1998,03 dollar onsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også