Oliepriserne presses af ny lagerophobning

Udsat rentenedsættelse i USA spiller desuden ind på oliepriserne, siger analytiker.
En tønde Brent koster torsdag morgen 83,62 dollar mod 83,89 dollar onsdag eftermiddag | Foto: Nam Y. Huh/AP/Ritzau Scanpix
En tønde Brent koster torsdag morgen 83,62 dollar mod 83,89 dollar onsdag eftermiddag | Foto: Nam Y. Huh/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

En større ophobning i de amerikanske olielagre end ventet presser torsdag oliepriserne, der ligeledes tynges af længere udsigter til den første rentesænkning i USA.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 83,62 dollar mod 83,89 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,50 dollar mod 79,07 dollar onsdag eftermiddag.

De amerikanske olielagre voksede i sidste uge med 4,2 mio. tønder, hvor der af økonomerne ifølge Bloomberg News var regnet med en tilvækst på 3,7 mio. tønder. Imens faldt både benzin- og destillatlagrene.

Det er femte uge i træk med lagerophobninger.

”Store lagerophobninger øgede handlernes bekymringer om en opbremsende økonomi og en lavere olieefterspørgsel i USA,” siger Satoru Yoshida, der er råvareanalytiker i Rakuten Securities, til Reuters.

”Overvejelser om en forsinket rentenedsættelse i USA tynger også stemningen, da det kan trykke olieefterspørgslen,” fortsætter han.

De høje renter reducerer alt andet lige den økonomiske vækst og efterspørgslen på olie.

Handlerne har året igennem måttet udskyde forventningerne til rentesænkningerne i USA. Hvor markedet tidligere har været forvisset om adskillige sænkninger - den første i marts - har handlerne nu indstillet sig på første sænkning i juni.

I fokus er nu den amerikanske inflationsopgørelse i form af PCE-kerneprisdeflatoren, der kan give markedet en idé om, hvor tæt inflationen er på det ønskede niveau i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Også produktionen i Olieproduktionen i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, drager opmærksomhed. Organisationen har i længere tid holdt olieprisfald i skak gennem en større frivillig produktionsnedskæring.

”Med usikre udsigter for efterspørgslen tror vi, at Opec vil forlænge den nuværende produktionsaftale indtil udgangen af andet kvartal,” skriver analytikere fra ANZ ifølge Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld torsdag morgen 2035,98 dollar mod 2031,87 dollar onsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også