Olieprisen rammer højeste niveau siden oktober

Det er særligt produktionsnedskæringer, der holder priserne oppe.
Oliepriserne har stor betydning for brændstofpriserne. | Foto: Julio Cortez/AP/Ritzau Scanpix
Oliepriserne har stor betydning for brændstofpriserne. | Foto: Julio Cortez/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Olieprisen har tirsdag ramt det højeste niveau siden oktober ved udsigten til stærk efterspørgsel og bekymringer om om situationen i Mellemøsten, skriver Bloomberg News.

En tønde af den amerikanske referenceolie er steget 2 pct. og har skudt over 85 dollar for en tønde for første gang siden oktober. Prisen før påske var 81,37 dollar onsdag eftermiddag.

Også den europæiske referenceolie, Brent, er tirsdag på sit højeste siden oktober efter et løft på 1,8 pct. til 89,02 dollar. Prisen onsdag eftermiddag før påske var 85,37 dollar.

”En eskalering af situationen i Mellemøsten falder sammen med et grundlæggende strammere oliemarked,” siger Warren Patterson, chef for råvarestrategi hos ING Groep, til Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet har langvarige produktionsnedskæringer hos Organisationen af Olieeksporterende Lande medvirket til holde olieprisen oppe.

Dertil kommer, at hedge fonde i stigende grad spekulerer i højere oliepriser. Hedge fondenes nettopositioner er ifølge Bloomberg på det højeste niveau i 13 måneder.

Samtidig er spændingerne i Mellemøsten blevet forværret, efter at et israelsk missilangreb mandag ramte Irans ambassade i Syrien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også